torsdag 17 februari 2011

Om man ska se det från den ljusa sidan

Det positiva med det kalla vädret är att man har tid att göra saker i lugn och ro, som att baka. Plusset med hemmabak är dessutom att det blir lite varmare hemma också.


Det här fruktbrödet har aningen märklig form, men det är gudomligt gott! Jag finhackade en påse torkade frukter och en påse mandel/russin blandning. Grunden är en vanlig jäsdeg med ett paket jäst och 5 dl vätska (vatten i detta fall).


De här semlorna är inspirerade av alla dessa typiskt finska smörgåslimporna/kryddlimporna. Litet malt och råg för att ge smak, sirap åt jästen och kryddat med kummin och anis. När de är klara penslar jag dem med litet smör så får de en fin (och god) yta.

Havrebröden jag bakade när det blev litet morgongröt över hann tydligen inte med på bild. 

Periodvis har jag helt låtit bli att köpa bröd och i stället bakat själv. Det går nog bra då man har tid till det och har en stor frys att bunkra upp i. Å andra sidan bakas det nog väldigt gott bröd i våra närbagerier också, men den här veckan fick det bli hemlagat.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...