En del av uppvärmningen hos oss sker med vedeldning så vissa morgnar kan temperaturen i köket ligga på ca 14 grader när vi kommer ner. Vi är förstås ganska vana, men när man ska baka eller odla växter så blir det onödigt kallt.
Just nu har jag flera olika surdegsgrunder på odling, och surdeg kräver som bekant värme för att komma igång så nu eldas det flitigt i köket. När vi gick och la oss igår var det 24 grader i köket och det tror jag att aldrig hänt förut.
Jag har tre rågstarter på gång; en med äppel, en med honung och en "fuskis". Dessutom är det en "Herman" på gång. Herman är ju ett kedjebrev i form av en söt surdeg som dök upp i flera europeiska länder på 70-talet. Jag tänkte experimentera litet med själva surdegsstarten och bara mata den med mjölk och mjöl. Den blir onödigt söt när man matar den med stora mängder socker. Få se :-).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar