söndag 13 juli 2008

Vad ska man då säga om bostadsmässan i Vasa? Jag har alltid tyckt att en bostadsmässa låter lite märklig, men inte är det ju konstigare än en vanlig mässa utom att den är mycket större och mer "på riktigt" än en vanlig mässa. Jag valde att lämna bilen i centrum och ta en av mässbussarna ut. Ett smart drag eftersom det är rätt dyrt att parkera i anslutning till mässan och dessutom långt att gå (eller ta en buss). Vid porten var det ingen kö och det var absolut ett plus. Jag vet inte om det berodde på att det var supervarmt eller på att jag kom dit först närmare klockan 15.

I infotältet och områdena därefter där olika firmor har sina infopunkter var det överraskande luftigt, men det kommer säkert att behövas de dagar då det är fullsmockat. Jag vet inte om det beror på att mässan just börjat eller om firmorna verkligen ansträngt sig för att få glad och vänlig mässpersonal, men jag förvånades faktiskt över att atmosfären var trevlig.

Själva området var speciellt, och kanske lite ofinskt (i positiv mening), men jag undrar varför det har blivit så vanligt att huset ska stå fast vid vägen och all gårdsplan finns på baksidan. Gör det inte att man bor ännu mer isolerat från sina grannar? Jag kan inte säga att något hus var en storfavorit, men det fanns många roliga detaljer jag gillade. Några hus var så långt ifrån vad jag själv gillar att jag faktiskt vände vid dörren. ett av dem var ett hus som var så vitt att jag fick ont i ögonen :-).

Här är några detaljer jag fastnade för:

"Fönster" mellan hallen och köket. Jag gillade det gamla träet som kontrast mot det vita och moderna. De små lamporna i övre balken är också lite vitsiga, men ganska onödiga så där egentligen...

Helt ljuvliga fönsterluckor :-).
Här var det förstås tapeten som tilltalade mej. Det här är det stora blå huset som har nummer ett på mässan (den med Strömsötoan :-)). Det var en hel del tapeter som tilltalade mej i det huset.

I "loppishuset" fanns en lite rolig gardinlösning, fast den funkar ju bara när man ställer ut så att ingen kommer nära fönstret. Eftersom jag går mycket på loppisar själv så hade jag hoppats att jag skulle gilla huset, men jag tycker inte att det var så bra förverkligat. Jag förstår att idén var att visa att man bra kan inreda med loppisfynd utan att det ser slitet ut, men de ommålade möblerna såg egentligen bara tacky och billiga ut. Synd, för tanken var superbra. På bilden syns också litet av en lampa. Den gillade jag :-).

Om man vill att gardinerna ska hållas riktigt raka så kan man ju lägga en ram i dem...

Åh, det här bara älskade jag! I ett annat hus fanns en "vuxenversion". Nu funderar jag naturligtvis om man kunde fixa något liknande själv för jag har så inte råd att sätta typ 300 på en klädhängare.

Söta byksnören som dekorationer. Jag gillade idén att ha dekorationen i ett fönster, men det nedre byksnöret var mycket finare. Det ser dessutom fint ut ensamt på en vitlackerad (eller var det här en vitvaxad) vägg.


Och till sist en typisk skandinavisk inredningsbild :-).

Jag var på mässområdet i tre timmar och hann absolut inte titta på allt. Nu skippade jag bland annat alla höghusbostäder. 
Bostadsmässan i Vasa är öppen dagligen från 10-18 till den 10.8. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...