söndag 17 januari 2010

Om hjälpsamhet.

Din man är så hjälpsam, tyckte en kvinna när hennes väninna konstaterade att tvätten helt självmant hade blivit upphängd. Har du mannen som barnvakt, undrade en bekant när jag ensam handlade mat. Hur kommer det sig att män hjälper till i hushållet medan vi kvinnor "bara går hemma och drar" när vi är föräldralediga?

En annan bekant beskrev sin dag. Den var minsann välfylld och ännu återstod en hel del sysslor. Bara i samband med en kul syssla nämndes det att mannen hade varit med. Var höll mannen hus hela dagen? På jobb var han nog inte. Städade han garaget eller gjorde något annat "manligt"? Inte kan det väl ha varit så att han låg och drog sig på soffan?

Jag hoppas innerligt att när mina barn blir vuxna så är det helt naturligt att alla tar del i hushållsarbetet.

1 kommentar:

Starkismor sa...

Jå, det är märkligt det där. Speciellt med men som barnvaktar sina egna barn. Jag förstår egentligen inte ens formuleringen.

Ofta är det också så att då mannen är hemma för att "barnvakta" så händer liksom inget i huset samtidigt för då ÄR mannen med barnen. Då en mamma är hemma med barnen så sköts också andra sysslor parallellt. Å barnen är ett bihang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...