fredag 31 oktober 2008

Tygloppis!


I våras skrev jag om ett projekt jag hade tänkt göra. Det drog lite ut på tiden, men nu ska det bli av; i samarbete med Vasa miljöförening och Skafferiet at Ritz: Tygloppis!

Behöver du få mera rum i dina tyghyllor? Nu har du en bra chans!
Vasa miljöförening och Skafferiet at Ritz anordnar tygloppis söndagen den 16.11 klockan 12-18 på Skafferiet at Ritz, Kyrkoesplanaden 22 A.

Vill du bli av med gamla tyger och andra handarbetstillbehör? Anmäl dej som försäljare senast den 9.11 till Kati Källman (kati@kallman.net eller 0500-808701). Vi sköter framplockandet och säljandet, du behöver endast hämta de prismärkta tygerna så sköter vi resten! I samband med anmälan får du ditt försäljarnummer. Anmälningsavgiften är 5 €. Inga andra avgifter uppbärs.

Till försäljning tas tyger (som tyger räknas också ex. lakan, gardiner, dynvar, handdukar etc. som är i gott skick), garn, sytråd, symaskiner, sytillbehör, mönster - också böcker och tidningar d.v.s. saker som platsar under kategorin handarbetssaker.

Packa mammas kappsäck :-)


Jag har länge planerat att åka på en liten resa ENSAM och nu ska jag äntligen iväg! Lite julshopping, lite umgås med svägerskan och lite Underbara barn-mässa. Det ska bli jätteskönt!

Jag återkommer med mässblogg under helgen!

Bilden är från exakt två år tillbaka när jag också var på väg på samma mässa :-).

torsdag 23 oktober 2008

Tygblöjor igen :-)

Nåja, det finns människor som klarar av att ta tillbaka beslut! Nu får också Åboborna igen ha tygblöjor på dagis!
Här skrev jag om det.

tisdag 21 oktober 2008

Valfläsk


Nu har jag skött min medborgerliga rättighet. Jag har varit och röstat i kommunalvalet.

Egentligen tycker jag om att rösta på den egentliga valdagen. Det hör liksom till. Här om dagen satt jag och mina studiekompisar och diskuterade det här med valdagen. En berättade att när hon var liten så klädde mamma och pappa upp sej, sedan kom en barnvakt och föräldrarna åkte iväg för att rösta. Hos oss promenerade vi hela familjen till vallokalen. Vi fick vänta utanför båset när mamma och pappa röstade och sedan fick min bror och jag lägga pengar i valinsamlingsbössan. Varje gång frågade vi av våra föräldrar vem de röstat på och aldrig svarade de på den frågan.

Fortfarande idag tycker jag att det är lite högtidligt att gå och rösta och också vi brukar släpa hela familjen med oss (ok, katten brukar få stanna hemma :-)). Jag hoppas verkligen att det här gör att barnen, när de blir myndiga, tycker att det är viktigt med val.

Ps: På kommunalvalssidan kan man tippa valdeltagandet. Därifrån har jag också lånat bilden.

måndag 20 oktober 2008

Superfina katalogkort!


Jag såg ett fint katalogkort på Dear Martha. Förstås ville jag också fixa lika fina. Det gör man här: Blyberg.

Tomtar på loftet...

Jag tänkte bjuda på en liten vindsuppdatering med bilder. För några veckor sedan hade byggaren fått upp största delen av takpanelen (ni vet, den jag målade och marrade om hela sommaren). Efter det blev det dags för isolering. Största delen sattes förstås där den ska vara, under panelen, men av någon orsak fanns det isolering lite över allt...



Sedan kom det upp lite skivor på gavlarna. Framför finns ett glasbord på kant som fick fungera som torkställning för en hög foderbräder. När fotot togs var där inte ännu många bräder, men en stund senare fanns där fem lager nymålade foderbräder.


Här fanns färdigt en glugg i bjälklagret. Förstås återanvände vi ett gammalt fönster för att få ett fönster där så att det kommer in mer ljus i rummet bakom.



Sedan var det jag som fick börja jobba... De senaste tre dygnen känns det som om jag inte har gjort mycket annat är spacklat, slipat, sopat och målat väggar. Men nu är alla väggarna klara för tapetsering!



I pojkarnas rum har vi redan hunnit tapetsera två väggar! Inte särskilt jugend, men jag gillar tapeten skarpt!

söndag 19 oktober 2008

Julen kommer...


...alldeles snart! Jag tjuvstartade med pepparkakschoklad. Nam :-)

torsdag 16 oktober 2008

Tygblöjsdiskussion


Jag är lite allergisk för sajten där vem som helst kan skapa en adress mot eller för vad som helst, men nu tänkte jag ändå uppmana er att gå in på adressen "För tygblöjor på dagis". Det handlar alltså om att Åbo stad förbjudit användningen av tygblöjor på stadens dagisar. Fruktansvärt bakåtsträvande måste jag nog säga!

måndag 13 oktober 2008

Dagen som gått... EFIT (eller kanske i halvtimmen :-))

Inspirerad av många andra bloggar tänkte jag glänta på dörren till vår vardag med  en "ett foto i timmen" fast det blev nog i halvtimmen ibland också :-).

9:16 Busbarnen har vaknat och hoppat på mej tills jag vaknade. I köket bygger barnen med lego (en tårta :-)) och njuter av att vara nakupelle medan jag fixar fram frukost, hämtar tidningen, tömmer tvättmaskinen, svarar på ett mess...

10:03 De pricksjuka barnen har fått på sej prickblusar (insåg på eftermiddagen att vi alla hade second hand Marimekko på oss :-)), och Lilla V ser på barntv i en minst sagt konstig position... Byxlösheten kan ses som potträning, ifall någon undrade...

10:40 Vi struntade ganska snabbt i barntv och började bygga en tågbana i stället. Mor vill imponera och bygger en kurva som går ända upp på soffdynan som absolut MÅSTE ligga på golvet.

11:38 När tågbanan skrotats är det dags för lego. Alla får bygga. Också mamma.

12:12 Dags för lunch. Broilerfilé och kokt potatis från igår och en burk majs. Nam! Stora V undrar om Lilla V vill att han ska hjälpa med potatisdelandet.

13:22 One down...

13:51 ... och en till efter att vi har läst "vår jäktiga dag".

14:22 Inspirationen anföll, så med viss förbehållning börjar jag fundera på en julkalender åt barnen (ja, inspirationen berodde på att jag tyckte att det fanns för få legobitar när vi lekte :-)).

15:06 Drickapaus. Mölömölömölö åt Lilla V och kaffe åt mej. Skål!

16:04 Jag har förberett mej för lite jobb i kväll.

17:13 Mat!

Barnen och maken leker tills jag kommer hem igen och 
20:13 är det dags för tapto á la Lilla V.

20:58 Ganska sömniga barn kämpar mot John Blund. Snart sover alla och jag får ägna mej åt viktigheter på tv :-). Stora V har meddelat åt sin far att han måste ha prickblusen också på natten när han har pricksjuka.

Så såg vår dag ut idag.

tisdag 7 oktober 2008

En syhörna :-)

Nåjå, vår väg mot mer utrymme går förstås enligt viktigaste först principen. Jag har redan tidigare berättat att vi har tapetserat det rum som har varit vårt sovrum och i samband med det bar vi ut vår säng. Så nu är vi sovrumslösa. Numera är sovrummet ett lekrum dels för barnen och dels för mej, för det som var en garderob har fått nya hyllor och förvandlats till en syhörna.

En stor del av tygerna har fått flytta in i hyllan och symaskinerna är på plats. Resten av tygerna och alla andra hobbysaker får flytta in när det blir klart på vinden så att de kläder som ännu får bo i hyllan flyttar bort.

Syhörnan verkar fungera bra, jag har förstås hunnit testa, eftersom barnen inte kan komma från alla håll och sticka in fingrarna i symaskinen.

Jag blir alldeles lycklig av att titta på alla färggranna tyger :-). Det mesta är förstås loppisfynd!

Framför hela hyllan finns fyra skjutdörrar så när man inte syr, eller tittar på tygerna kan man stänga dörrarna.

Det är bra att barnen gillar att rita...

... även om de gärna kunde rita på papper i stället för ...

på pottan,
på tvbänken,
på diskmaskinen,
på skänken,
på dörren,
på nya tapeten,
på klaffbordets lådor,
på garderobsdörren,
på soffan,
på klaffbordet,
på golvet...

söndag 5 oktober 2008

Födelsedagspojken :-)

Så här leker man med presenter :-).

Dagen till ära ritade Stora V sin första huvudfoting. Det är mormor han ritade för vi talade med henne i telefon samtidigt.


Också Lilla V gillar Byggare Bob. Den byggare vi har på vinden heter inte Bob, men Lilla V rusar ofta till fönstret, pekar ut och ropar "Bobbo".

fredag 3 oktober 2008

Den här måste jag ha!


Härom dagen ramlade jag runt bland diverse bloggar och hittade "Dear Martha". Hur kan jag ha missat den?! En helt underbar blogg skriven i form av brev till Martha (Stewart). Helt smockfull med ljuvligt pyssel. Josefin som skriver bloggen har också gett ut boken "Pyssel de lux" (på bilden, lånad från Dear Martha). Den bara måste jag ha!

Tilläggskommentar lördag 04.10, idag finns det en recension av boken i Vasabladet!

03.10.2005


Idag har det gått tre år sedan Stora V kom till världen. Världens ljuvligaste lilla V :-). På bilden är han två minuter gammal... nu är han tre år!

Grattis min sötnos!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...