torsdag 30 juni 2011

Tom Tits Experiment

Under vår lilla semesterresa passade vi på att åka till Södertälje (33 km från centrala Stockholm) för att besöka Tom Tits experiment. Det var en riktigt bra idé och vi åker absolut dit igen. Tom Tits har samma tanke som Heureka, dvs naturvetenskap på ett roligt sätt. Där finns drygt 600 olika experiment som man kan testa så hur man än gör så hinner man inte testa allt under samma dag. Lilla V som är fyra och Stora V som är fem och ett halvt testade litet olika grejer, men många experiment roade dem båda. Råttornas hinderbana talades det länge om! (Ja, levande råttor!)

De röda jättestolarna.
Valle fönar håret.














Papper.
Spegellabyrint.

Glugg.

Labyrinten. Nu ganska gles, ännu.

Skallampa...



Luftballongen kan man åka med i.



































Vi köpte familjebiljett och betalade då 595 kr. Den yngsta fick gå in gratis. När vi kom regnade det så vi kunde i lugn och ro bekanta oss med alla fyra våningar, men när solen tittade fram hann vi vara ute också. Vi valde att äta annanstans, men cafét är roligt med en massa olika typer av bord och stolar, bland annat ett mysigt berbertält, fakirstolar och två jättestolar.

Missa inte rutchbanan från översta våningen till den nedersta, råttornas hinderbana och shoppen med diverse små (och större) presenter. Jag fyllde på lagret med presenter som man kan ha färdigt inpackade när barnen blir bjudna på kalas och fyndade två "retrofågelsångspipor". 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...