tisdag 18 maj 2010

EkoByggare Bob resten jorden runt


Med två i huset som älskar Byggare Bob var det inte konstigt att jag hurrade när jag hittade Byggare Bob-pasta i cittaren. Eko var det också. Och saltfritt, äggfritt, glutenfritt.

På påsen står det att pastan är tillverkad i Italien. Men när man vänder på paketet så får man veta att det är Australian Natural Trading som är tillverkare och på webben förklaras den brittiska adressen med att pastan är gjord för den brittiska marknaden. Och nu fanns den också här.

Man får väl konstatera att det man vinner i att det är ekologiskt ris och ekologisk majs (varken Italien eller Australien är inte heller direkt kända för sina ris- och majsodlingar, men...) förlorar man många gånger om med alla resor som pastan gjort. Skrämmande! Och ännu mer skrämmande är det att jag helt okritiskt tyckte att det skulle vara lyckat med denna pasta.
Å andra sidan kunde också vår lillis smaka på pastan fast vi ännu är i början av hans karriär som ätare av fast föda.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kunde inte heller motstå Bob-pastan och sökte med iver efter alla olika figurer. Men nu är det ju testat så i fortsättningen får vi väl hålla oss till våra vanliga ekomakaroner. Man kan inte få allt...

Katikatt sa...

Ja, det var ju kul att hitta alla :-). Viljam var den enda som fattade att katten Maja nog fanns med.

Salanimi sa...

Oi! Kiitos vinkistä! Meidän Puuha-Pete ihastuisi näihin ihan varmasti :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...