lördag 20 december 2008

Massor såpa

Nu borde jag göra som Pippi Långstrump och spänna fast skurborstar på fötterna och bara skrinna runt. Jag håller på och såpskurar golven på vinden. Än så länge går det hyfsat bra fast jag inte använder Pippis teknik utan mopp och skurborste med skaft. Jag bara glömmer kameran nere hela tiden men jag ska nog visa lite bilder senare idag.

Edit 22.30

Nu har jag fixat lite bilder:

Alldeles vått golv mitt i behandlingen.

Golv som behandlats två gånger och golv som är helt obehandlat.

Efter tredje behandlingen. Nu börjar man känna skillnaden, men det blir intressant att se hur det är i morgon när det torkat. Ett riktigt slitstarkt skurgolv blir ju inte till över en natt utan det tar nog många många år ännu!

onsdag 17 december 2008

Titta, vi bakar!



Tre fjärdedelar av vår familj tycker om att baka. På luciadagen bakade vi lussebullar. Lilla V var kretiv och dekorerade sina bullar med både russin och sparrisbitar som stod framme efter middagen...

Stora V fixade förstås några lussekatter som såg ut som katter :-).

tisdag 16 december 2008

Byggarna Bob


Byggarna Bob och Bob har lääääänge önskat sig verktyg och fram för allt en såg. Länge och väl jagade jag en i trä, men gav upp när jag bara hittade en i Sverige i en nätbutik som kräver att man handlar för 2000 kronor innan de levererar. Lyckligtvis prutade julkalendertomten på träkravet och handlade gladeligen en plastsåg på loppis.
Lyckan var stor och verktygen följer med överallt :-).

Mitt i natten


Så här såg det ut sent en kväll när Lilla V tyckte att han måste göra 1000 saker innan han tog natt. Han envisades med att ligga lite här och där och rita och en stund låg han under sin säng.

Det måste väl nog erkännas att han brås på sin mamma som också måste göra 1000 saker innan hon kan ta natt. Nu har jag skruvat fast lite hyllor i skrubbarna (eller vad man nu ska kalla dem) på vinden, det gick inte så bra så efter en stund bytte maken och jag sysslor. Nästan genast svor jag ännu mer för det är helt på riktigt inget nöje att spackla skorstenar (eller vad jag nu gjorde :-)). Men nu är det gjort i alla fall.

Nu ska jag lägga mej på min spikmatta och tömma skallen innan jag somnar.

söndag 14 december 2008

Tredje advent



Inte dagens bild, men årets i alla fall :-). Ha en skön tredje advent!

fredag 12 december 2008

En vindsuppdatering...


Byggare Bob har surrat och burrat klart för den här veckan. Det går inte riktigt undan i den fart som bråttom-jag tycker att det ska göra, men ännu hoppas jag att vi får öppna julklapparna på vinden. I helgen ska vi pyssla diverse smågrejer och fixa klart alla lagerutrymmen så kan man bära upp lite grejer. Nästa vecka ska golvet slipas och behandlas. Jag funderar fortfarande på att behandla med såpa.

Nu ser golvet ut så här:


onsdag 10 december 2008

Pimpa ditt kök eller gratispyssel

I mitt kök behövs en massa "diverselådor". Små lådor för små saker.

I mitt kök finns också en katt som äter kattmat. Kattmaten kommer i trevliga lådor.

I mitt kök bor också en enorm rulle tapetprover.

1+1+1 = enhetliga trevliga lådor att ha i köket och inga problem med en massa pappersavfall.

Börja med att plocka fram sax och lim.

Ta en låda i valfri storlek. Jag har valt kattmatslådor.
Klipp en lämplig bit tapet. Limma fast på lådan.

Vips, en låda.

Och när man har många lådor och många tapetbitar så blir det många pimpade lådor :-).

måndag 8 december 2008

Hej, jag heter Lage...


Lilla V är en riktigt smiley. Han ler, och säger nä nä nä nä nä. Fast idag sa han "klippa håret". Den stackars gossens hår bara växer och växer men de övriga långhåriga i familjen tycker att det ska vara så. Idag efter badet var det nog ändå dags att korta av pannluggen för den är onekligen i vägen. Efterfoto hann jag inte ta ännu för vi måste rusa iväg och koka varm kakao (som smakade äckligt enligt Stora V och Lilla V hällde ut sin...) och äta hembakta karelska piroger.

Och det där med Lage... Den som har sett på årets julkalender i SVT känner säkert igen blusen Lilla V har på sej :-).

Livstecken :-)


En mycket koncentrerad ung man bakar lillajulspepparkakor. Det blev inte så hemskt många för degen var god och mycket åkte rakt i munnen...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...