måndag 29 mars 2010

Tygloppistygloppistygloppistygloppistygloppis

Det tog länge, men nu blir det tygloppis del två på Ritz! Lördagen den 10.4 klockan 10-14 har du chansen att fynda tyger och annat handarbetsrelaterat på Ritz på Kyrkoesplanaden 22 i Vasa.

Är du en av dem som får chansen att sälja tyger? Anmäl dej per e-post till katister@gmail.com före påsk. Meddela också om du behöver en större eller en mindre plats, eller om du varit med förr och vill ha samma försäljarnummer. Platshyran är 5 €.



Kauan se kesti, mutta nyt on vihdoinkin Ritzin kangaskirpparin toisen osan aika! Lauantaina 10.4 kello 10-14 sinulla on mahdollisuus tehdä kangaslöytöjä Ritzissä, Kirkkopuistikka 22 Vaasassa.

Oletko sinä yksi myyjistä. Ilmoittaudu sähköpostiste katister@gmail.com ennen pääsiäistä. Ilmoita myös tarvitsetko pienemmän vai suuremman paikan, tai jos olet ollut mukana ennen ja haluat saman myyjänumeron. Paikkavuokra on 5 €.

torsdag 18 mars 2010

Smart förvaring för stickning



Slösurfade bland stickningssidor och råkade få syn på riktigt smart förvaring för "strumpsticksstickningar" på Knizi. Efter att just igår ägnat en massa tid åt att plocka maskor med virknål tycker jag ju att det här var en supersmart idé. Men dyr! Hittar man sådana någon annanstans? Verkar vara hyfsat enkla att fixa desssutom om man har rätt utrustning.

fredag 12 mars 2010

Mer dinotårta


Vi tycks ha svårigheter med treårskalas. När stora V fyllde tre hade pojkarna vattkoppor så det blev några små kalas under typ en månad. Nu när Lilla V fyllde tre var det diverse gäster som inte kunnat delta av en eller annan orsak så också nu har det blivit flera små kalas. Jag ville visa den andra dinotårtan som är av helt annan typ än den första. Förstås är det marsipan på båda :-).

Det lilla hjärtat var det någon av pojkarna som la till, liksom också plastdinosaurien.

tisdag 2 mars 2010

Och ännu några dregglisar


Jo, vår baby dregglar... mycket! Så det fick bli några dregglisar. Lite loppistyger, lite Jofotex och lite Myllymuksut i en salig blandning.

Badkappa


Den nyblivna treåringen har fortfarande en badrock i storlek 86/92. Den är helt ljuvlig med vita moln på turkos botten, men den är nog ohjälpligt liten. Pytteliten... Så jag tyckte att han behöver en ny. I tygskåpet hittade jag Myllymuksuts apfrotté och brun stretchfrotté från Eurokangas. Det blev ganska bra när jag väl hann sy :-). Mönstret är slarvigt avritat av storebrors Tutta-badkappa från 70-talet.

En treåring!


Lilla V fyllde tre i måndags <3. Han var jätteduktig på att låtsas sova på morgonen. Han hade nämligen vaknat och rusade runt först av alla så jag kommenderade honom i säng och sa att han skulle låtsassova. han var skicklig och låg med slutna ögon och skrattade åt oss när vi sjöng för honom. I present hade han önskat sig choklad... så han fick en ask chokladrussin och förstås en massa andra grejer :-).

En tårta fick han också. Eftersom han har djurtema så blev det en dino den här gången. Det kan vara att mor tappade nerverna några gånger när hon klottade på med för lös hallonmousse, för lös grädde och marsipan... Själva tårtan var chokladtårta med chokladmousse och mosade jordgubbar.

Huopikkaat huopikkaat...


Jag hör till dem som faktiskt äger ett par filtstövlar. Just i år när man faktiskt skulle ha användning för dem så är de förstås sönder. Vänster stortå blev blöt. Jag funderade länge och väl hur jag ska göra och till slut kom jag till en lösning. Filt kräver tovning. Förstås. Jag plockade fram ylle ur gömmorna och satte igång. Jag hann nog bryta flera tovningsnålar, men jag tycker att resultatet blev ganska bra. Få se nu hur länge de håller. Jag har inte hunnit använda dem så långa stunder ännu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...