måndag 23 februari 2009

Mer läsning


Jag har helt fräckt tagit mej lite tid att också läsa lite skönlitteratur. Jag inhandlade första delen av Stieg Larssons Milleniumtrilogi i höstas men den har bara fått ligga. När jag väl började läsa den kunde jag inte sluta och i helgen var jag tvungen att GENAST få de två återstående delarna och jag är nu halvvägs i del två. En sällsynt positiv läsupplevelse!


Jag låtsas ju skriva gradu också och just nu pågår den mest intensiva inläsningsfasen så det gäller att snabbläsa en massa böcker och hitta just den där meningen jag behöver. Dagens lilla projekt är böckerna på kort nummer 3. Det är bara en av böckerna som ger mej lite huvudbry, för den är så tjock :-).

Men först ska jag ägna mej åt pedagogik och etik en stund!

torsdag 19 februari 2009

Kylan håller oss inne


Äntligen riktig vinter, men de senaste dagarna har det varit lite onödigt kallt för små pojkar att leka i parken så vi har hållit oss hemma. Pojkarna råddar och jag går efter och plockar upp, suck! Det känns som om det aldrig blir tillräckligt upplockat för att ens få rent. Fast igår somnade Lilla V och jag på soffan och när maken väckte mej mitt i natten så hade golvet i biblioteket magiskt tömts på en massa saker. Det var skönt!

På to do-listan för resten av veckan står:

- den ultimata lösningen av det etiska dilemmat hemmamamma vs dagis (hah, det är en skoluppgift, inte verklighet).
- några sidor teoridel för gradun borde också åstadkommas (typ 5 för att hållas i tidsramen).
- Uppackning och leverans av drygt 15 kg kläder.
- Skurande av alla golv.
- Bära upp alla spel och pussel till vinden.
- Hänga upp alla tavlor som tror att deras plats är i travar på golvet.
- Hänga upp en spegel och en krok för toalettsitsförminskaren i badrummet.
- Placera ut roskisar på vinden.
- Brödbak.

På tal om brödbak så har vi sedan nyåret inte köpt bröd mer än två eller tre gånger! Bröd är dyrt och fullt av konserveringsmedel så det känns helrätt att baka själv. Oftast bakar jag olika slags semlor för det går så snabbt och blir bra. Jag har också testat några olika rågbröd och det blir också bra, men hittills har de blivit onödigt hårda så det får jag ännu öva på.


Lilla V har fått en "ny" retrodräkt. Han har blivit ganska duktig på att posera!

fredag 13 februari 2009

Vissa gör då allt för att ta paus i läsningen...


Jag tycker att det är urtråkigt att läsa på tent. Så jag fick en idé att det skulle se fint ut med ett katalogkort i bloggen som berättar vad jag läser. Håhhå :-).

*öppnar boken igen och fortsätter läsa*

onsdag 11 februari 2009

En present


Jag tog paus i tentläsningen för att sy en liten present som jag vill få postad i morgon. Bodyn har jag köpt tidigare på Lindex, men jag ville göra gåvan mer personlig så jag sydde muddbyxor och en mössa att ha till.

Jag hoppas att mottagaren blir nöjd!

söndag 8 februari 2009

Tema ljusrött :-)

Inspirerad av mina hemmamyskläder måste jag fota lite ljusrött till ett tema :-)

Äppelskärbräde som maken har gett åt mej.

Tulpaner, som jag köpte själv.

Muminlakan från loppis.

Mapp innehållande material till kursen "pedagogik och etik"...

En dammig ballong på vift.

Och de ljusröda kläderna :-).




Farligt farligt :-)


Jag besökte hantverksmässan i Vasa igår (den håller på till klockan 16 idag...). Förväntade mej absolut ingenting så det blev en verkligt positiv överraskning. Måste erkänna att jag luftade bankkortet ett par gånger :-). 

En av grejerna som fick följa med hem var en liten plastbit som man använder för att laga små tygblommor. Det var inte helt lätt så jag har ännu inget resultat att visa upp. Jag får öva mer !


torsdag 5 februari 2009

Inspirerad!

Nyaste Suuri Käsityölehti låg i min postlåda idag. De hade en så otroligt inspirerande grej om att fixa om gamla t-skjortor. Det kliar sååå i fingrarna!

Men nu ska jag först gå på föreläsning, hämta tentböcker och gå och visa lite kläder på hemmaparty. Kanske, kanske, kanske måste jag gräva i lagret av gamla t-skjortor på kvällen, men jag borde väl först sticka klart koftan jag började med när förra numret av tidningen kom. Ännu några enstaka varv kvar!

måndag 2 februari 2009

Februarifunderingar

Hur kan det redan vara februari? 
Ibland blir jag lite galen på hur fort tiden går. Inte för att det stör mej att det är februari för det är en av mina favoritmånader (wonder why :-)). Men det där att tiden bara springer iväg. Tänk om jag vaknar i morgon och inser att mina barn redan går i skola. Det är nog lite pusslande att både hinna med alls som "ska" göras och att hinna njuta av nuet.

Nu ska jag njuta av nuet genom att fönstershoppa på stan :-).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...