fredag 30 april 2010

Midsommaren kommer, snart!


Jag var på vipkväll på Polarn o Pyret igår. För att inte bli för ivrig hade jag planerat mina köp. Jag beslutade innan jag åkte att det skulle bli midsommarlinnen åt Stora och Lilla V, midsommarstrumpor åt mej själv och kanske nåt åt Pytte V. Men midsommarens tid var inte ännu kommen så jag fick lov att paxa midsommargrejerna för kommande shopping.

Nå, helt tomhänt kom jag inte hem :-). Det blev lite ränder och strumpor åt barnen. Jag ska testa om ankelsockor går att ha på småpojkar.

Bilden är lånad från Po.P.

Nytt tvättmedel!


Såg till min glädje att Grumme tvättsåpa numera finns i våra butiker. Lumme heter det här och det finns både såpa och bykmedel, flytande och pulver. Roligt när det dyker upp flera miljövänliga alternativ!

Men visst fanns det någon annan produkt som hette Lumme på 70 eller 80-talet?

Bilden är från Cederroths pressinfo.

torsdag 29 april 2010

Fina tyger i fint paket



Efter alla retrotyger tar jag ytterligare ett skutt bakåt i tiden. Hittade härliga tyger med prickar och blommor hos Iinu. Nu ska det bli vår- och sommarkläder åt mor!



Titta så fint packade tygerna var i paketet! Det här blir man ju superglad av!

Krafsar både här och där del 2

Till det vårliga krafsandet hör förstås också genomgång av garderoben. Ut med vinter och gammalt och in med vår, sommar och fräscha grejer. Jag har stora lass med avlagda barnkläder som ska läggas ut på huuto/föras till loppis/doneras bort. Men det tar sådan tid! Min plan var att varje dag lägga ut (minst) en grej så känns det inte så betungande. Nå hehe, om man räknar ett plagg per dag i år så har jag vid det här laget hunnit till 19.1...

tisdag 27 april 2010

Krafsar både här och där

Nej, vi har inte löss. Våren för med sig en lust att fixa än det ena och än det andra. Jag har i alla fall kommit igång med trädgården.

Den lilla del av trädgården vi använder dagligen har fått sin vårkrafsning och jag har till och med hunnit så en del frön i de varmaste bänkarna. Jag har planerat att jag skulle bedriva något slags "pallkragsodling" för att förse familjen med bönor och squosh, men i brist på pallkragar ska jag tänka ut något annat. Kanske bara en enkel träram av överlopps virke.

Ett lite större projekt är att röja sly och såga ner några häggar som tycker att de ska växa längs marken. Någon som känner för att leka med mototsågen? :-)

fredag 23 april 2010

Årets mammalåda


Idag har FPA publicerat bilder på årets mammalåda. Jag tycket alltid att det är lika kul att se vad den består av. Tyvärr tycker jag att den ser ganska tråkig ut i år. Många av printarna ser ut som om de kommer från något restlager från 90-talet. Plus för olika tygblöjor!

Bilden tillhör FPA.

De senaste dagarna har jag fått prata om mammalådans sovpåse med många främmande människor på stan. Min yngsta son åker nämligen runt i kanske den finaste av mammalådspåsar.

fredag 9 april 2010

Tygloppistygloppistygloppistygloppis

Lördag 10.4.

Ritz, Kyrkoesplanaden 22, Vasa.

10-14.

Massor härliga tyger!!!

Välkommen!

tisdag 6 april 2010

Mamma är trött nu.

Småbarnsmammor ska inte vara trötta och stressade.

Varför sjutton sitter jag här då mitt i natten och stressar och har ångest?
SKATTEBJÖRNEN!!!

Man kunde förstås göra saker i tid, men varför i onödan, suck!

Dessutom är jag stressad över hur vi ska få ordning på rutinerna efter helgen. Jag är stressad över tygloppisen. För allt som finns på den långa att göra listan.

Bäst att ta ett chokladägg till och kämpa lite till (och hoppas att gosbollen som vaknade för tankning somnar vid bröstet) så blir de nog bra! :-)

söndag 4 april 2010

Somewhere over the rainbow...


Härliga regnbågsgarnet (inhemskt 100% ull) blev en sjal. Malin tipsade om ett spännande mönster. Man börjar alltså i nacken och ökar i mitten (x2) och i början/slutet av varannat varv och då blir resultatet så här!

Jag gillar!
Ska man gnälla om något, så kunde jag ha gjort den lite längre, men det var nog svårt att räkna ut hur stor den egentligen skulle bli.

Iduns nya skor


Mia som äger Idun´s Apple meddelade nyss att Po-Zus vårskor kommit in! Nice! Jag kommer snart att boka in en livetitt för jag har bestämt att det ska bli ett par riktigt fina vårskor i stället för vinterskorna jag blev utan. Jag har ett par Po-Zu skor från förr och jag bara älskar dem och trots att de har gått MÅNGA kilometer så syns det knappt på dem.

Bilden av Chris har jag lånat från Idun´s Apple.

Tänk att nån vet precis hur det är!

För flera år sedan var jag utbränd och sönderstressad. De tiderna har jag lagt bakom mig, men fortfarande har jag nog en varningslampa som börjar lysa när det är bra att se upp. Idag var det plötsligt en röst i radion som satt ord på det jag kände då. Fantastiskt!

lördag 3 april 2010

Plask.


Den smältande snön får mig att drömma om stövlar. Till skillnad från många andra har jag helt missat Hai-stövlarna på 70-talet. Vet inte riktigt varför. Vi fick inte ha stövlar med mörk botten för det ger fula märken på båtdäck (nämen suck sådana bördor man bär på :-)) så Hai hade väl varit perfekt. Tänk om jag bara förträngt dem...

Hurusom så gillar mina ankfötter dem (förrutom flipflops var stövlarna faktiskt de enda skor jag kunde ha när jag väntade Stora V!), det gör också mitt hjärta och nu är den stora frågan lime eller orange?

Choklaaaad!


Lyx mej :-). Åre choklad!

Glad påsk!


Morgon med stickor i handen


Började morgonen med att sticka en halsduk åt en liten flicka.

I onsdags blev det tal om Puro batik på syjuntan och jag behövde lite titta på nystanen där de låg i en ask. Nya stickorna jag köpte på hantverksmässan ropade också "rätt storlek" från hyllan så jag skulle bara kolla lite. Kolla om garnet känns skönt trots att det är konstfiber (Ja, supermjukt och behagligt!). Kolla hurdana ränder det blir (ganska breda om man bara har 12 maskor). Kolla hur stickorna känns i handen (sköna, men lite hala).

Och av det blev det en halsduk.

Funderar på att pynta den med lite band, spets och knappar.

fredag 2 april 2010

Stilla veckan och långfredag


När jag var liten, det verkar vara rätt länge sedan, fick man inte gå ut på långfredagen. Man fick inte ringa till någon och man gick absolut inte på visit till någon, för man fick inte ens sticka näsan utanför dörren på hela dagen. Inte fick man chokoägg heller. Långfredagen var verkligen låååång.

I mitt föräldrahem utövades inget religiöst, men långfredag var långfredag och där med basta. Nu är det länge sedan jag skapade egna traditioner, men fortfarande säger ryggmärgen att man inte ska gå ut på långfredagen. Man ska inte gå på visit och man ska inte dansa och inte ska man ringa någon heller. För att inte tala om chokoägg. Dem får man inte heller äta av.

Ha en lugn långfredag.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...