tisdag 30 juni 2009

Liten bilduppdatering

Plockade fram lite bilder och uppdaterade själva rubrikfältet i bloggen också. Tyckte att Lilla V såg så beebo ut :-).

De båda bilderna i ytterkanterna är mina favoriter. Lilla V skrattar så han nästan kiknar när han får åka häst och vagn. Stora V sitter utanför en sjöbod vid Nåtö biologiska station och beundrar vasstaket. Jag bara älskar allt det mjuka grå som ramar in färgklickspojken.

Får ta och fixa snyggare bildövergångar en annan dag.

söndag 28 juni 2009

Vår resa.

Resans första etapp gick från Vasa till Åbo. Vi hade egentligen tänkt stanna i Nådendal och hälsa på Mumin, men vi startade alltför sent. I stället åkte vi raka vägen till campingen i Runsala och hyrde ett litet rum med våningssäng (maken uppe, barnen och jag skavfötters i den nedre :-)).

Trots att det var kväll och lite svalt slängde pojkarna vinterpälsen medan vi grillade lite kvällsmat. Stora V hittade alger och tyckte att det var mycket spännande!




Tidigt på morgonen klev vi upp och åkte sista biten till hamnen och tog den röda stora båten till Stockholm. Stora V trivdes bäst i legorummet där han fick bygga med "storpojkslego". Lilla V hade fart på och kröp i tunnlar och körde runt med olika bilar. Helst skulle bilarna ut i gången för det var ganska stökigt i lekrummet.




Väl i Sverige var det nästan genast sovdags och följande morgon bilade vi till Kolmården. Det var nog en större upplevelse än någon av oss räknat med, tror jag. Tyvärr hade vi reserverat för litet tid, men vi såg det viktigaste; TIGRARNA! Vi såg ingen riktig delfinshow, men delfinerna gjorde nog en del konster i alla fall.




Äventyret tog förstås inte slut på Kolmården. När vi sovit gott en natt till fortsatte vi på Junibacken. Där trivdes vi också! Speciellt årets Elsa Beskow-utställning gillades :-). Efteråt åkte pojkarna ännu häst och kärra medan jag planerade min shoppingrutt. Pojkarna somnade innan vi hann ut från parkeringen...




Så småningom blev det dags att åka hem och då valde vi att åka vit båt till Helsingfors. Väl på båten var vi verkligt glada att vi inte hann till Nådendal för hela Mumindalen hade flyttat till båten.



Vi hade en fantastiskt bra resa och det var så roligt att få se hur vi kunde göra saker tillsammans hela familjen. Nu kan vi dega hemma på gården under resten av sommaren!

Semesterbilder

I fredags kom vi hem från en nästan veckolång trip till grannlandet, det i väster. Jag har nu plockat ut 497 (!!!) bilder ur kameran så bara jag valt ut de bästa ska ni få se var vi var på äventyr. För det var ju faktiskt inte bara Jofotex vi var till :-).

tisdag 23 juni 2009

Jofotex :-)


Åhå, jag bara råkade hamna på Jofotex idag :-). Mästerligt med tanke på att det var en 90 km omväg från mitt egentliga mål. Mycket lycklig kom jag i alla fall ut med två påsar tyg. Den ena påsen till syjuntevänner och den andra till mej. Landskapstyget var förstås ett måste!

tisdag 16 juni 2009

Nya skor!


Min man är jättesnäll för han har köpt ett par fina skor åt mej <3.

Bilden är lånad från Idun´s Apple!

måndag 1 juni 2009

Kraftlös

Det känns som om jag inte får syre just nu och det gör mej kraftlös. Orkar inte göra just något :-(.

Det som däremot gläder mej är de två tygerna som en ung man hade med sej åt mej idag :-). Apor och glädje i frottée från Myllymuksut!



Bilderna är lånade från Myllymuksut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...