fredag 28 november 2008

Städa städa varje fredag...

Idag har vi försökt förvandla kaos till adventsmys i köket. Medan Lilla V sov och Stora V modellerade vid köksbordet fejade jag i ilfart. Innan jag dammsög vaknade Lilla V och kom med och "hjälpte till". Efter att jag också dammsugit var det dags för golvtvätt. De små liven tyckte att det var en kunglig idé att klättra upp på köksbordet med varsin målarpensel och varsin vattenmugg och "måla" bordet...

Det tog förstås inte en särskilt lång stund innan barnen märkte att jag skurade golv så snabbt fick jag två hjälpredor. Fram med fler redskap bara och golvet blev skinande rent. Turvis använde vi mopp, skurborste och diskborste... Lilla V passade på att tvätta så ivrigt att till och med håret var vått på honom :-). Ibland är det riktigt riktigt roligt när barnen hjälper till! Dessutom blev det faktiskt ett lyft från sunk till mys. Tyvärr hann jag inte få någon bra bild.

Nu väntar jag på att Stora V ska somna. Ja, suck, han är ännu vaken och ligger och babblar i sin säng, just nu är temat "Mamma, vad är att bajsa?", "Vad gör man när det är lillajul?" "Vad annat kan man göra på en julbasar?". Som tur är hann jag veva ihop pepparkaksdegen medan han satt på pottan så att vi får baka pepparkakor i morgon (Urk, deg, baka och potta i samma mening låter inte riktigt bra... :-)).

söndag 23 november 2008

En ursäkt...

Ursäkta att det är så tomt här.
Jag har lite för mycket på gång nu så dygnets få timmar tillbringar jag mest borta från datorn.

tisdag 11 november 2008

Ett oväntat möte


När jag för en stund sedan gick ut på trappan reagerade jag inte först på något, men sedan fattade jag att något stirrade på mej. Jag vände litet på blicken och insåg att jag stod öga mot öga med en räv. Den stod helt orädd bara någon meter från mej. Det hade jag inte räknat med, speciellt inte med tanke på att jag bor exakt 3 km från stadens centrum. Jag rusade in och hämtade Stora V som låg i sängen och babblade om dinosaurier i stället för att sova och när vi kom ut så kom den lufsande igen.

Vilken naturupplevelse!

Bilden är lånad från Sydsvenskan (lämpligt nog från en artikel om stadsrävar :-))

söndag 9 november 2008

Kaniner


Kaniner är söta :-). Här är några kaniner på barnkläder. Två av plaggen är loppisfyndade 70-tals och ett plagg är ett nytryck inspirerat av ett 70-tals tyg. Den nya plagget (och tyget) kommer från Jnydesign!

fredag 7 november 2008

Blä :-(

Man ska inte tro att man får njuta ostraffat. Förstås blev jag ju superförkyld så fort jag kom från Stockholm. Här sitter jag och huttrar medan febern stiger.

lördag 1 november 2008

Underbara barn!

Nu är mitt huvud fullt av företagsnamn, söta bebisar, 500 kronors sedlar, idoler, vagnar, tröjor, eko... Efter drygt tre timmar på Underbara barn mässan i Stockholm är jag nöjd och jag kommer att återkomma med en mer täckande rapport och förstås bilder.

Jag måste bara avslöja att jag började dagen med att få höra Mammagurun Katerina Janousch berätta om hur man fixar vardagen, så det ska ni få en rapport om. Jag har också hunnit träffa en annan mammaidol; Martina Haag. Men mer om dem senare!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...